Site-ul nr. 1 de autotestare din România
Fiecare etapă din viața unei femei presupune teste potrivite, pentru experiențe unice și lecții dobândite. Ne-am născut ca o poveste fără sfârșit, scrisă cu emoție și empatie, ca să vă însoțim în alegerile voastre.
De la fluturii din stomac, la microorganismele din zona intimă, calea e scurtă și e pavată, de cele mai multe ori, cu mituri și informații eronate. Nu tot ce-i viu în noi ne umple de bucurie, iar un test potrivit, la vremea potrivită, salvează vieți.
Linia noastră de produse a revoluționat rutina îngrijirii zilnice care, de acum, nu mai necesită nici apă și nici clătire. Avem două game perfect adaptate suprizelor vieții: de mare utilitate și la bal, și la spital.
Este ideal ca fiecare om să-și măsoare singur valorile la care se raportează pentru o viață sănătoasă fizic și emoțional. Acest lucru a devenit posibil chiar și atunci când vorbim de glicemie, colesterol și trigliceride. Trei teste dintr-o picătură, oriunde, oricând.
Dă-le de cap, fără bătăi de cap! Suntem nevoiți să ne descurcăm singuri, uneori, chiar și atunci când vorbim de diverse afecțiuni, care ne pot pune sănătatea în pericol. Lipsa banilor și lipsa timpului nu-ți mai stau în cale. Îți venim în ajutor cu o gamă largă de autotestare, de înaltă performanță, cu precizie de laborator. Rezultate sigure și rapide, la tine acasă!
Odată cu sosirea verii, sigur ți-ai propus să te bucuri de soare și de multe activități în aer liber. Cu toate acestea, pentru unele persoane, expunerea la soare poate provoca simptome neplăcute, cunoscute sub numele de alergie solară. Acest tip de reacție alergică apare în urma expunerii la radiațiile solare și poate fi însoțită de simptome extrem de neplăcute. Din acest articol, vei afla mai multe despre acest tip de alergie, despre simptomele sale, factorii de risc și, bineînțeles, despre cum să te protejezi pentru a preveni apariția ei.
Ce este alergia solară
Alergia solară, cunoscută și sub denumirea de erupție polimorfă luminoasă (EPL), este o reacție alergică a pielii, la expunerea la radiația ultravioletă (UV) din lumina solară. Această afecțiune apare cel mai frecvent în zonele expuse ale pielii, cum ar fi fața, brațele și picioarele.
Când suntem mai predispuși la alergia solară
Reacțiile solare sunt mai frecvente primăvara și la începutul verii, când oamenii încep să iasă mai des la soare. Odată cu expunerea continuă la soare în lunile de vară, pielea poate deveni, însă, mai rezistentă diminuând, astfel, probabilitatea apariției unei reacții alergice.
De asemenea, aceste medicamente pot crește riscul dezvoltării unei reacții alergice la soare:
Simptomele alergiei solare
Simptomele alergiei solare pot varia de la ușoare, la severe și pot apărea în câteva minute sau câteva ore după expunerea la soare. Printre cele mai comune simptome se numără:
Factori de risc în alergia solară
Există anumiți factori care pot crește riscul unei persoane de a dezvolta această alergie. Printre aceștia se numără:
Pielea sensibilă
Persoanele cu pielea mai deschisă la culoare sau cu un istoric de reacții alergice sunt mai predispuse la acest tip de alergie.
Expunerea prelungită la soare
Oamenii care petrec mult timp în lumina solară directă au un risc mai mare de a dezvolta alergie solară.
Poziționarea geografică
Alergia solară este mai frecventă în zonele cu nivele ridicate de radiații UV, în special în regiunile apropiate de ecuator.
Istoricul personal/de familie
Dacă cineva din familia ta are sau a avut alergie solară, există o probabilitate crescută să dezvolți și tu această afecțiune, în decursul vieții.
Cum să te protejezi împotriva alergiei solare
Deși alergia solară poate fi deranjantă, există măsuri simple pe care le poți lua pentru a te proteja în timpul expunerii la soare:
Utilizează produse cu factor de protecție solară.
Folosește produse cu factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30, și aplică-l, din belșug, pe toate zonele expuse ale pielii. Când mergi la plajă, reaplică-l la fiecare două ore sau mai des, dacă transpiri sau dacă intri în apă. Este indicat să îi oferi pielii tale o îngrijire constantă, iar în acest sens poți folosi, pe tot parcursul verii și nu numai, produse cosmetice și creme hidratante, pentru a-ți proteja pielea.
Acoperă-te cu haine.
Poartă haine care acoperă mâinile, brațele și picioarele. Optează pentru țesături lejere, care îi permite pielii să respire dar care, totodată, îți oferă protecție împotriva razelor UV.
Expune-te la soare cu precauție.
Încearcă să eviți expunerea prelungită la soare, la orele de vârf (între orele 10:00 și 16:00, când radiațiile UV sunt cele mai intense).
Poartă ochelari de soare și pălării cu boruri largi.
Aceste accesorii te vor ajuta să îți protejezi ochii și fața de radiațiile solare.
Cum poți calma, totuși, o alergie solară
Dacă întâmpini un astfel de episod, iată ce poți face:
Alergia solară poate fi deranjantă și, în unele cazuri, îți poate influența în mod negativ calitatea vieții. Prin urmare, este crucial să te protejezi corespunzător în timpul expunerii la soare și să iei măsuri pentru a preveni apariția acestui tip de alergie. Dacă vei urma sfaturile enumerate mai sus, vei putea să te bucuri de zilele însorite în siguranță și confort.